جدول محاسبه وزن تقریبی میلگرد فولادی

سازمان ملی استاندارد ایران کلمه استاندارد را به شرح ذیل تعریف کرده است:

تعیین و تدوین ویژگی‌های لازم در تولید یک فرآورده و انجام یک خدمت یعنی در تولید یک محصول استاندارد، باید تمام قوانین و چارچوب‌های تعیین‌شده برای آن کالا رعایت شود. تاکنون استانداردهای میلگرد مختلفی تدوین شده‌اند.

هدف از تهیه این استانداردها تولید میلگردی باکیفیت بالا بوده تا خریداران نیز با داشتن اطلاعات کامل درباره محصول موردنظر خود، بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند. طبق استاندارد میلگرد این محصول باید ازنظر مشخصات ظاهری، هندسی، شیمیایی و مکانیکی شرایط خاصی را داشته باشد.

در مورد استاندارد میلگرد ایران چه می دانید؟

تاکنون در کشور ما سه استاندارد میلگرد وجود داشته که در زیر به شرح آن‌ها می‌پردازیم. نکته قابل‌توجه اینکه وزن واحد طول میلگردها برای هر نمره در استانداردهای میلگرد مختلف با هم تفاوتی ندارند و تفاوت آن‌ها تنها در مقاومت تسلیم و مقاومت گسیختگی آن‌هاست.

1. استاندارد میلگرد روسی:

شرکت ذوب‌آهن اصفهان بزرگ‌ترین تولیدکننده میلگرد در ایران و ارائه‌دهنده اولین استاندارد میلگرد در کشور است. استاندارد میلگرد روسی برگرفته از استاندارد GOST 5781 کشور روسیه بوده و تا مدت‌ها در ایران کاربرد داشت. طبق این استاندارد، میلگردها در سه دسته تا سایز 40 تولید می‌شوند.

استاندارد ملی میلگرد ایران:

استاندارد میلگرد ایران به شماره ISIRI 3132 تحت عنوان ” میلگردهای فولادی گرم نوردیده برای تسلیح بتن – ویژگی‌ها و روش‌های آزمون” برای اولین بار در سال 1369 توسط سازمان ملی استاندارد ایران تدوین شد و برای دومین بار در تیرماه سال 1392 مورد تجدیدنظر قرار گرفت.

استاندارد میلگرد ایران برگرفته از استانداردهای مرجع اروپا EN، آلمان DIN، ژاپن GIS، آمریکا ASTM و استاندارد جهانی ISO است.

هدف از تدوین استاندارد میلگرد، تعیین ویژگی‌ها و روش‌های آزمون میلگردهای فولادی گرم نوردیده ساده و آجدار برای تسلیح بتن بوده که از سال 1371، تمام تولیدکنندگان میلگرد در ایران موظف به اجرای این استاندارد شدند.

در ویرایش جدید استاندارد میلگرد ایران میلگرد به این صورت تعریف شده است: محصول فولادی گرم نوردیده به‌صورت ساده یا آجدار با مقطع گرد که به‌صورت شاخه‌ای یا کلاف بسته‌بندی می‌شود.

در این استاندارد، میلگردها به چهار دسته کلی به شرح ذیل تقسیم می‌شوند که در بازار به نام‌های A1، A2، A3 و A4 شناخته می‌شوند. اعداد موجود در علامت مشخصه بیانگر مقاومت تسلیم میلگرد هستند.

 

شکل ظاهری میلگردها:

در استاندارد میلگرد به نوع آج نیز توجه شده و آج را به صورت برجستگی‌هایی که هنگام نورد به‌صورت طولی یا عرضی روی سطح میلگرد ایجاد می‌شود، تعریف میکند. این آج‌ها در ایجاد اصطکاک و چسبندگی بیشتر بین میلگرد و بتن نقش مهمی دارند.

سایر اطلاعات موجود در استاندارد میلگرد ایران:

سایر اطلاعات موجود در استاندارد میلگرد ایران شامل شرح کامل نمونه‌برداری و روش آزمون‌های میلگرد، روش بسته‌بندی، اطلاعات لازم برای درج در شناسه میلگردها، نشانه‌گذاری روی میلگرد، گواهینامه فنی و شرایط جوشکاری و … است.

آشنایی با استاندارد میلگرد در سایر کشورها: ASTM، GOST و JIS

در سراسر دنیا استانداردهای میلگرد مختلفی برای تولید این محصول وجود دارد که در هر کدام از آن‌ها طبقه‌بندی خاصی برای مشخصات مکانیکی میلگردها در نظر گرفته شده است. در زیر به مهم‌ترین استانداردهای میلگرد در جهان اشاره می‌کنیم.

1. انجمن تست مواد آمریکا ASTM استانداردهای میلگرد مختلفی برای تولید انواع میلگردهای آجدار به شرح زیر ارائه داده است:

> (میلگردهای کم آلیاژ)ASTM A706
> (فولاد ریلی)ASTM A996
> (میلگردهای زنگ نزن)ASTM A955
> (میلگردهای کم کربن-کروم)ASTM A1035

2. آیین‌نامه ACI(318-14) نیز از استاندارد ASTM در مورد میلگردها تبعیت می‌کند.

3. استاندارد ملی روسیه (GOST 5781)

4. استانداردهای صنعتی ژاپن (JIS G3112)

5. مؤسسه استانداردهای آلمان (DIN 488)

6. مؤسسه استانداردهای بریتانیا (BSI BS4449)

7. استاندارد ایالات متحده (ANSI/AWS D1/4)

8. سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO 6935)

9. آیین‌نامه بتن کانادا (CSA-A23.3-04)

10. آیین‌نامه استرالیا برای میلگردهای آجدار

 

دانلود صفحه استانداردهای میلگرد در ایران

اسکن کنید
QR توس پایا

Toospaya

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *